Lapas

piektdiena, 2012. gada 21. decembris

iedvesma/inspiration

Biju bibliotēkā un pavisam nejauši uzgāju šo grāmatu:
I was in the library and accidentally came across this book:
Tā ir par Cimdu Jetiņu - sievieti, kura dzimusi 1924. gadā. Slimības dēļ visu mūžu pavadījusi ratiņkrēslā. Viņai bija 5 brāļi un māsas. Tādēļ māte jau 12 gadu vecumā meitenei parādīja, kā adīt - un teica, lai ada brāļiem cimdus un zeķes, lai vismaz kaut kā palīdz lielajai ģimenei. Drīz cimdu Jetiņa adījusi arī citiem - ne tikai gīmenes vajadzībām. Dzīves laikā viņa daudz adījusi cimdus, viņai bijušas pat cimdu izstādes!! Mazliet traģisks, bet ļot gaišs stāsts!!
Es, protams guvu iedvesmu, un nolēmu adīt cimdus!! Cimdu rakstu gan izvēlējos no šīs grāmatas, daļēji arī tāpēc, ka mājās jau bija dzija šādās krāsās - baltā, pelēkā, sarkanā, dzeltenā un zaļā:
It is about Mitten Jetiņa, - a woman who was born in the 1924th year. Because of illness all her life  she spent in a wheelchair. She had five brothers and sisters. Therefore, the mother when she was 12 years old girl showed her how to knit - and told to knit gloves and socks for her brother and sisters and to help at least wiht it. Soon Jetiņa were knitting mittens and socks - not just for her family. During his lifetime she knit many gloves,and become famous with her work!! She even had mitten exhibitions. A bit tragic, but bright story!
Of course, I got inspired and decided to knit a pair of mittens! The mitten pattern I chose from this book, in part because I had a yarn in necessery colors - white, gray, red, yellow and green.


Cimdus sāku adīt uzreiz uz diviem komplektiem adatu. Tāda maza viltība, lai cimdi sanāktu pēc iespējas vienādāki. Raksts sanāca diezgan smalks, - uz vienas adatas ir 18 valdziņi (72 valdziņi viss cimds), adu uz 1.25 numura adatām.  Šādi izskatās iesāktais darbiņš.
I started to knit mittens on two sets of needles. It is little trick, to reproduce mittens as identical as possible. The work is quite thin - on the one niddle are 18 stitches (72 stitches for all hole mitten), Needls are Nr. 1.25. This is how these mittens look now:






 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru